Általános Szerződési és Felhasználási feltételek

Általános feltételek

Kérjük, amennyiben felhasználója kíván lenni honlapunknak, figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési és Felhasználási feltételeinket és kizárólag abban az esetben vegye igénybe internetes szolgáltatásainkat, amennyiben minden pontjával egyetért és kötelező érvényűnek tekinti magára nézve.

Jelen Általános Szerződési és Felhasználási feltételek (továbbiakban ÁSZFF) alapján kötött szerződés nem kerül iktatásra, kizárólag elektrónikus formában létezik, késöbbiekben nem kereshető vissza, magatartási kódexre nem utal. A szerződés nyelve magyar.

A jelen ÁSZFF-ben nem szabályozott kérdésekben a polgári törvénykönyv, a távollévők között kötött szerződésekről szóló 17/1999 (II.5.) kormányrendelet, és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. tv. rendelkezései az irányadóak.

A honlap működésével, megrendelési folyamatával kapcsolatosan felmerülő kérdések esetén a kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségeinken rendelkezésére állunk!

Kérjük ismerje meg adatvédelmi szabályainkat is!

Rendelés

Honlapunkon Ön regisztráció vagy rendelés feladása nélkül is tájékozódhat. Ebben az esetben adatainak megadása nem szükséges.

Érvényes rendelést Ön regisztráció után e-mailben tehet. A regisztráció során az adatlapot értelemszerűen ki kell tölteni.

A regisztrációval Ön elfogadja jelen ÁSZFF-ben megadott szállítási feltételeinket.

A katalógusban árral szereplő, de pillanatnyilag nem elérhető termékeket a "Nincsen raktáron" ikonnal jelezzük, erre a termékkörre előjegyzést tudunk felvenni. A termék beérkezése után értesítőt küldünk Önnek.

Egyes termékeket a "Tegyen ajánlatot" ikonnal jelöltük ár megadása nélkül. Ez utóbbiak esetében az ár az eladó és a vevő további megegyezésén múlik, azaz Ön a tárgy ritkaságához, szépségéhez méltó árajánlat megtétele után válhat tulajdonossá. Ezen kategóriában is lehetséges a "Nincsen raktáron" esete: ha tudjuk, az Ön által ajánlott áron beszerezzük Önnek az adott terméket.

A megrendelések visszaigazolása elektrónikus úton történik, a regisztrációban megadott e-mail címre.

Szállítási feltételeink

A fotók minden esetben az aktuális eladó termékről készülnek ("raktáron" megjelöléssel), amennyiben nem, ezt külön jelezzük "mintadarab" kifejezéssel vagy a "nincs raktáron" ikonnal.

A honlapon közölt árak bruttó fogyasztói árak, és magyar forintban (HUF)  vannak megadva. Az árváltoztatás jogát fenntartjuk! Az oldalon lévő esetleges hibákért felelősséget nem vállalunk.

Internetes megrendelése során minden megrendelőnk élhet a 17/1999. Kormányrendeletben rögzített feltétel nélküli elállási jogával. A Vevő az elállás jogát attól a naptól kezdve gyakorolhatja, amikor a terméket átvette. A Vevő elállási jogát a fenti rendeletben meghatározott határidőn belül az Eladóhoz eljuttatott írásbeli nyilatkozattal gyakorolhatja. 

Indoklás nélküli elállás esetén a Vevő viseli az elállási jog gyakorlása miatti, az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket. Ha a Vevő indoklás nélkül, a fent meghatározott határidőn belül, a fenti feltételeknek megfelelően kívánja a terméket visszaszolgáltatni, a Vevő által kifizetett összeget az Eladó az elállást követő harminc napon belül visszatéríti a Vevőnek, az általa megadott bankszámlára.
Amennyiben a Vevő eláll a szerződéstől, a terméket eredeti, sértetlen állapotban kell visszajuttatnia. Ha a Vevő a visszaküldött küldeményhez nem mellékel minden, eredetileg a Vevő részére átadott tételt, az Eladó fenntartja magának a jogot arra, hogy a hiányzó tételekért díjat számítson fel a Vevőnek.  A postai utánvéttel küldött csomagokat nem áll módunkban átvenni!

Elállási jog gyakorlásának alapfeltétele: a megrendelés lemondását a vevő köteles írásos formában jelezni a "kapcsolat" menüpontban megadott e-mail címen keresztül, vagy postai úton ajánlott levélben.

Nem illeti meg az elállás joga a vásárlót:

A honlap üzemeltetője a Vevő megrendelésének teljesítését csak a visszaigazolás feladásával vállalja.

Amennyiben Vevő az internetes rendelését 14 naptári napon belül nem fizeti ki, Eladó fenntartja magának a jogot az ügylettől való elállásra.

Eladó általában fenntartja magának a jogot az elállásra és árváltoztatásra, bármely a honlapon eladásra kínált termékre vonatkozóan. Ebből fakadó kártérítési igényeknek nincs jogosultsága.

Garancia

A honlapra felkerülő műtárgyakat becsüs végzettségű szakértő véleményezi.  A műtárgyak, numizmatikai darabok eredetiségéért garanciát vállalunk! Miután a műtárgyak koruknál fogva használt cikkek, a tárgy állapotára, tartásfokára vonatkozó felszólamlásnak csak akkor tudunk helyt adni, amennyiben a termék nem azonos a rendeléshez tartozó fényképen látható darabbal.

Az új, gyári termékek esetén a jogszabályokban meghatározott idejű garancia érvényes.

A szállításokból eredő sérülésekért, postai eltűnésért felelőséget nem tudunk vállalni, viszont maximálisan segítjük a Vevőt kárigényének érvényesítésében a vétkes harmadik féllel szemben.

Szállítás – Átvétel

Személyes átvétel
A megrendelt tételek átvehetők személyesen 1052 Budapest, Petőfi Sándor utca 12. földszint 7. alatt, írásban előre egyeztetett időben. Használtcikk esetében a tárgyak a megtekintett állapotban kerülnek eladásra, így a tartásfokra vonatkozóan utólagos reklamációt nem tudunk elfogadni. Az eredetiség garancia természetesen ezen esetben is érvényes.

A honlapon található termékek egy részét kizárólag a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal engedélyével lehet az ország területéről kivinni. Azokat a kulturális javakat, melyek: a - jogszabály szerint - levéltári iratanyagnak, maradandó értéku magániratnak vagy irategyüttesnek minosülnek, továbbá 50 évnél régebbiek, a muzeális intézmények és levéltárak nyilvántartásában szerepelnek, a könyvtárakban muzeális dokumentumként őrzik, védetté lettek nyilvánítva. Kulturális javak körébe tartozik: az élettelen és élő természet keletkezésének, fejlodésének, az emberiség, a magyar nemzet, Magyarország történelmének kiemelkedo és jellemzo tárgyi, képi, hangrögzített, írásos emlékei és egyéb bizonyítékai, valamint a muvészeti alkotások.
A kulturális javakra kiadott kiviteli engedély nem mentesít az esetleg más jogszabályokban előírt engedélyezési eljárások alól. Ezen engedélyek beszerzése a Vevő feladata és felelőssége. A 300 évnél régebbi tárgyak nem vihetőek ki az országból! Ez okból kifolyólag fentiekben felsorolt termékekre külföldre nem teljesítünk postai megrendeléseket.

Fizetési feltételek

Amennyiben a rendelésétől számított 14. naptári napon sem kerül kifizetésre megrendelés ellenértéke, az ügyletettől Eladó elállhat.


Nyitvatartás

Személyes találkozóra csak előzetes időpont egyeztetése után van lehetőség, Budapesten, a Belváros szívében!

Gyűjteményem fejlesztéséhez készpénzért vásárolok !

Akár teljes gyűjtemények, hagyatékok átvétele is!